OUDER KIND HIKE HIT-DWINGELOO 2018

OKHD3

Wat een mooi kamp hebben we gehad…..

Het begon allemaal met een uitnodiging aan de kinderen voor een nieuw schooljaar aan Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus- Pocus.
Een school voor Heksen en Tovenaars.
Op deze school kun je verschillende toverlessen volgen die er voor zorgde dat elke leerling aan het einde van het schooljaar zijn diploma heks of tovenaar in ontvangt kon nemen.
Fb afbeelding toelating zweinstein
Zaterdag bij aankomst op het HIT terrein in Dwingeloo werd iedereen verwacht, voorzien van treinticket, op perron 9 ¾
Op de parkeerplaats aangekomen stond al een deel van de staf te wachten en konden de deelnemers zich, nadat ze door de muur heen waren gegaan om aan te komen hij het treinloket, zichzelf aanmelden en kregen ze het eerste deel van de informatie om op Zweinstein zelf te komen mee.

Onderweg naar Zweinstein kwamen de deelnemers twee posten tegen, bij de eerste vond de sorteerceremonie plaats en bij de andere post konden ze in de des betreffende afdelingskleuren hun toverhoed, staf en cape maken.
b73c6b99-ed00-473d-979f-19b7874da28a
Na een pittig tocht kwamen de deelnemers eindelijk aan op Zweinstein en was het tijd om je koppel aan te melden, tenten opzetten, opening van de OKHD en natuurlijk eten koken. Op het menu stond voor deze avond Chili Cor Cane.
Gezien de tocht al een tijd in beslag nam was het na het eten al vrij snel donker… Een mooi moment voor het kennismakingsspel en om lekker warm te worden bij het kampvuur.

Zondagochtend stond de tocht naar Zweinveld op de planning maar dit kon natuurlijk niet zonder een aantal lessen.

Nadat de kinderen wakker gemaakt waren door de “Paashaas” want het was tenslotte Pasen, begon al meteen de betoveringen les van Professor Banning, het was de bedoeling dat de kinderen bewogen door de zwaai van de toverstok van de professor.
Na de les waren de kinderen lekker warm gesprongen en konden de deelnemers ontbijten aan hun afdelingstafels

Toen het ontbijt er eenmaal inzat vertrokken de deelnemers door Zweinveld.
De tocht bestond uit 2 delen waardoor de ene helft van de deelnemers links om ging en de andere rechtsom.
Onderweg waren de lessen van professor Sneep, waar de kinderen de les Toverdranken konden volgen en zelf slijm konden maken en de lessen van Madam Hooch waarin men naast het maken van de bezem ook werkelijk vlieg les kregen.
Aangekomen bij Zweinvelds beste restaurant, de drie bezemstelen, was het tijd voor een heerlijke lunch.
Nadat de deelnemers hun buikjes weer rond hadden gegeten aan de soep en knakworsten was het tijd om de tocht te vervolgen.


Terug op Zweinstein was het voor de ouders even een rustmomentje terwijl de kinderen deelnamen aan het Levend Harry Potter Ganzenbord en hierbij verschillende docenten van Zweinstein met elk hun eigen les tegen kwamen.

Na het Levend Harry Potter Ganzenbord was het tijd om te koken, vanavond stond er macaroni op het menu.
Nadat iedereen heerlijk had gegeten en de afwas was gedaan stormde Professor Perkamentus naar buiten met de mededeling dat er een Trol op het terrein van Zweinstein rond liep.
Iedereen wilde natuurlijk helpen.
Door langs verschillende docenten te gaan ontvingen de kinderen verschillende ingrediënten die ze moesten bewaren om later een krachtige spreuk uit te spreken.
Toen alle ingrediënten gevonden waren was het helaas nog niet donker genoeg en moesten we even wachten, in de tussentijd had de keuken de warme chocolademelk en marshmallows al klaar staan voor bij het kampvuur.
Eenmaal donker was het tijd om alles op het vuur te gooien waardoor het vuur in allerlei kleuren veranderde en met een spreuk van Professor Perkamentus was de Trol verdwenen.
c002b644-5b54-4e8f-ba47-38f3f0966c3cMaandagochtend was weer erg vroeg opstaan, want vandaag stond de tocht terug naar het Centrale Hit terrein Dwingeloo op het programma.

Nadat de wekdienst was langsgekomen konden de deelnemers weer ontbijten aan de afdelingstafels en werden de kamp terreintjes afgebroken en bagage verzameld.
In de tussentijd dat de ouders hun terreintjes opruimde was er voor de kinderen nog een Zwerkbal toernooi tussen de verschillende afdelingen.
43fe5bad-5457-4e4b-9ed0-c78eb005a110
Nadat het spel afgelopen was, de terreintjes gecontroleerd waren kon de kaart met de lunchpost en bezienswaardigheden van de omgeving opgehaald worden bij de staf en kon men vertrekken.

Dit keer stond de lunchpost gepland bij de Schaapskooi.
Hier konden de kinderen naast een heerlijke lunch ook genieten van de omgeving en natuurlijk de Schaapjes.
Nadat iedereen weer op adem was gekomen kreeg men de laatste deel van de route naar de laatste post de SUPER COOLE GALABAAN.


In de tussentijd was het in Beilen drukke boel..

Alles moest weer schoongemaakt, ingepakt en opgeruimd worden en dat allemaal voordat de deelnemers weer aankwamen in Dwingeloo…
Dat was nog wel even rennen en vliegen maar gelukkig hebben we het zoals altijd weer gered.

In Dwingeloo aangekomen besloten we gezien de moeheid van de kinderen om eerder af te sluiten en de kinderen hun insignes en certificatie uit te delen.

Na de OKHD sluiting was er vanuit de Centrale Keuken nog een heerlijke HOT-DOG voor op de terug weg, werd de bagage opgehaald en zat het OKHD van 2018 er weer op.

We hebben een fantastisch weekend gehad en hopen dat het volgend jaar weer net zo`n kamp wordt.

FB Banner

Geschreven door Angela Schneider, Coördinator OKHD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s