Noordelijk PinksterKamp 2018 (NPK)

Het grootste jaarlijkse tentenkamp in Europa is het Noordelijk Pinksterkamp.
Het is een zeer primitief, maar bijzonder goed georganiseerd kamp.
Er komen elk jaar tussen de 3500 en 4000 mensen op af.
Het thema voor de Pivo’s 2018 was Medisch Centrum Marne.

22310300_1626221604084038_5036553071223919776_n
Dit jaar ging het echter even anders dan voortgaande jaren..
Helaas konden op het laatste moment door familie omstandigheden een aantal leden niet mee en waren Angel en Peach genoodzaakt om met z’n tweeën te gaan. (heel vervelend :P).

Het pinksterweekend in Nederland was nog niet aangebroken toen het Noordelijk Pinksterkamp voor ons Vrijdag 18 Mei weer begon.
Op het terrein aangekomen waren alle stammen al druk bezig met het opbouwen van hun terreinen.
Nadat we ons hadden aangemeld bij de Pivostaf en die ons gewezen had naar ons vaste terreintje kon de opbouw van onze eigen tent beginnen.

Omdat we dit jaar maar met z’n tweeën waren was er besloten om een grote bungalow mee te nemen waar we in konden slapen en koken.
Zoveel hadden we tenslotte toch niet nodig
Toen alles stond was het tijd om de maaltijd klaar te maken, de Fondue aan te steken en natuurlijk moest het harde werken beloond worden met een koud biertje!!!

Na de heerlijke maaltijd hadden we de rest van de avond geen taak van uit uitzendbureau NU en dus tijd zat om ons te vermaken tijdens de PUBQUIZ in de Kruk.

De volgende morgen werd ook van ons twee verwacht dat we op de stammenbespreking aanwezig zouden zijn, dus vol goede moet naar het overleg om te horen dat we ook zaterdag vrij waren.
Er waren nog geen taken waarbij men twee personen nodig had.
Nadat we terug kwamen van het overleg hebben we rustig aan ontbeten en de standaard corvee en opruim taken uitgevoerd
Rond de klok van 1 was dan eindelijk de GRAND opening en kon het NPK echt los barsten….


Na de opening was het voor ons hét moment om richting de douches te gaan en even lekker al het zand en vuil van het terrein van ons af te wassen en schoon te worden
Terug op het terrein was het rustig aan tijd geworden om de voorbereidingen te treffen voor de maaltijd, de trappers maaltijd; De maaltijd waarbij je groente, vlees, kaas en verschillende kruiden in een aantal lagen aluminiumfolie doet en vervolgens een half uurtje in het kampvuur leg.

Zo was er dit jaar voor de  zaterdag een pakketje met Broccoli, biefstuk, cheddar Cheese, champignons en kruidenboter en voor de zondag een pakketje met Roma tomaatjes, kipfilet, mozzarella, pesto en pijnboompitten

Na het eten en de afwas hebben we nog even bij het kampvuur gehangen van onze buren uit Dalfsen om de avond traditiegetrouw af te sluiten in de kruk..

f5eedc49-564e-4eb0-9bd9-a59505f5986bDe zondagochtend werden we weer verwacht bij de stammenbespreking, daar aangekomen hoorde we dat er op het scoutsterrein hulp nodig was bij de eind post op het scouts terrein zelf, mooi taakje voor de dames van de Aurora-stam.
Na de taak op het Scoutsterrein was het zoals altijd weer tijd om naar de douches te gaan.
Omdat we tot 17.00 uur op taak zaten was het opschieten geblazen bij het douche en het avond eten want om 21.30 uur was het weer tijd voor het feestje van de avond.
Zoals elk jaar was er buiten weer een podium waar dit jaar een DJ optrad en een groot feest gebouwd werd.

De allerlaatste dag van het NPK was aangebroken de maandag.
We kregen zondagavond te horen dat ze nog handjes nodig hadden bij het ochtendspel van de Scouts, niet wetend dat er die ochtend om 09.00 uur een horde dolle scouts op ons af kwamen rennen met het idee om zoveel mogelijk ingrediënten te verzamelen om een fastfood gerecht te bereiden.

Maandagmiddag was de bezoekers dag van het NPK en konden alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, tantes en ooms, vrienden en vriendinnen hoe iemand die zij kenden het NPK heeft mogen doorbrengen.
Voor ons een goed moment om even wat slaap bij te pakken en het terrein af te breken.
Dit jaar zullen we i.p.v. op dinsdagochtend vertrekken de maandag om 17.00 uur vertrekken

Nadat alles ingeladen was, was het toch echt tijd geworden om het NPK terrein te verlaten en richting Zaandijk te gaan.

Tijdens de weg terug werden alle gebeurtenissen van het NPK besproken en waren we het er al snel over eens dat ook dit weer een geweldig NPK was.

Geschreven door Angel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s